lördag 23 oktober 2010

Chokladcupcakes med vit chokladmoussetopping

För tillfället är jag hemma med min yngsta son som har brutit lårbenet. I torsdags bestämde vi oss för att åka och hälsa på mina arbetskamrater och självklart kunde vi inte komma tomhänta! Jag gjorde favoritmuffinsarna - chokladmuffins fyllda med hallonmousse + vit chokladmoussetopping. Fast denna gången ville jag ha toppingen brun, så jag blandade i kakao. De blev jättegoda!

Löven och bären gjorde jag i marsipan och flowerpaste. Tyckte det passade med lite höstigt tema. Kanske jag skulle ha lagt dit några små snöflingor också, för precis när jag skulle lasta in alla cupcakes i bilen började det snöa! Det kom inte så mycket, bara så det täckte marken. Men jisses! Det blev glashalt och bromsen fungerade inte heller! Det kändes som om snön fastnade under bromsklossarna (eller vad det nu heter....jag är ingen expert på bilar direkt ;o)
Jaja, trots allt kom både vi och cupcakes fram hela och välbehållna och det verkade som om kakmonsterna på uppskattade lite fika innan de fick sin dagliga motion i trapporna (jag jobbar som brevbärare på Posten). Jag och sonen satt däremot lugnt kvar och njöt av att se de andra jobba! Hehe!

5 kommentarer:

 1. Så läckra de blev med de färgade löven mot den mörka chokladen! Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad vackra de är. Jag gillar verkligen höstens färger. Kan tänka mig att dina arbetskamrater blev glada när de fick fikabröd och besök. Krya på din son!

  SvaraRadera
 3. Så jättefina cupcakes, härligt höstiga :-)

  SvaraRadera
 4. Sanne-Mina baktankar: Ja, det var precis den effekten jag var ute efter så jag är nöjd :o)

  Erika-Bakglädje: Jag älskar våra fyra årstider och skulle inte vilja bo någon annanstans. Sonen är på bättringvägen. Det var 6 veckor sen han bröt benet och nu har han precis börjat lära sig krypa igen. Längtar tills han springer runt och leker som vanligt igen (även om det varit härligt med lite "ledighet" och egentid med honom)

  Cupcakesfluffan: Tack så mycket!

  SvaraRadera
 5. There's SHOCKING news in the sports betting world.

  It has been said that every bettor needs to look at this,

  Watch this now or quit placing bets on sports...

  Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.

  SvaraRadera