tisdag 12 oktober 2010

Franska macarons med nutellafyllning

Var smeten för hård tro? De ville liksom inte flyta ut riktigt. Det var svårt att få alla lika stora, men det har väl bara med erfarenhet att göra. Jag skulle nog gjort de något mindre också, så hade jag fått ut fler.

Jag tror jag var lite för snabb med att dra av dom från plåten, så de gled liksom iväg. Nästa gång ska jag vänta tills de stelnat lite grann.

Så här ser de ut färdiga, fyllda med nutellafyllning. Receptet och tips tog jag från Passion 4 Baking och Hello Sugar. Inte de snyggaste exemplaren direkt, men för att vara första gången är jag ändå nöjd. Däremot måste jag nog säga att jag inte var så jätteförtjust i smaken. Alla verkar tycka att dessa små delikatesser är så otroligt goda, men jag fastnade inte för dom. Tror jag hade gillat dom mer om de var gjorda på hasselnötter eller smaksatta med nåt. Jag får göra ett sånt försök en annan dag! Skam den som ger sig!


4 kommentarer:

 1. Hvah! Du er den første bakebloggeren jeg har kommet over som IKKE elsker macaroons! Foruten meg, da. Jeg har bare smakt macaroons en eneste gang og synes de smakte tørr marsipan. Men jeg skal gi dem en sjanse til - de SER jo så gode ut!

  M:)

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Och jag som trodde att JAG var den enda som inte gillade dom! Jag tyckte precis som du att de smakade torr marsipan. MEN, jag måste säga att jag tyckte mycket bättre om dom dagen efter, när dom hade legat i kylskåpet och nutellan hade stelnat. De tog ju slut och de flesta försvann ner i MIN mage :-O Hihi!
  Men nästa gång ska jag prova att smaksätta dom och se om det blir bättre.

  SvaraRadera
 3. Hm. Ja, men det lover godt. Jeg vil også like macaroons! Blir spennende å høre hvordan det går når du forsøker å smaksette dem.

  M:)

  SvaraRadera
 4. Monica: Jag lovar att göra andra macaroons snart igen!

  SvaraRadera