onsdag 20 oktober 2010

Recept - Kristyr

Det här receptet använder jag mig av när jag gör min kristyr. Jag använder äggvitepulver (går att köpa hos t ex Tårtdecor) samt florsocker utan stärkelse (hittar ni också hos Tårtdecor).

  • 2,5 msk äggvitepulver
  • 500 g florsocker
  • 5 msk varmt vatten
Lägg alla ingredienser i en skål och vispa med degkrokar i ca 7-10 min.
Färga hela eller delar av din kristyr i önskad färg (med t ex pastafärger).
För en hårdare kristyr minska vattenmängden med 0,5 msk.
Kan förvaras i lufttät burk i rumstemperatur i 3 månader.
Rinnig/Flytande kristyr:
För att göra rinnig/flytande kristyr att dekorera dina kakor med tillsätter du enbart vatten. Ta några droppar i taget och rör ihop tills kristyren är rinnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar